Samenzang in de dienst

SAMENZANG

Tijdens de collecte hebben we de laatste weken geen orgelmuziek tijdens de collecte maar wordt er een lied via de beamer gepresenteerd.

De werkgroep Vieringen is hier mee begonnen n.a.v. een gesprek op de kerkenraad.  Daar is gesproken over het feit dat de jeugd heel graag andere liederen wil zingen tijdens de dienst.

Daarom deze oproep aan de jeugd: geef je liederenkeuze door aan Werkgroep Vieringen.  Pak je kans om jouw lied te zingen of te beluisteren tijdens de dienst. Wij gaan dan alles verzamelen en je zult dan telkens een lied van jullie keuze horen of de mogelijkheid hebben om het te zingen.

En dan willen we ook graag de jongere jeugd uitnodigen om hun favoriete lied door te geven. Die liederen gaan we zingen tijdens het blokje “kinderlied”. Dus ook jullie jongens en meisjes, zeg tegen je ouders welke liedjes je fijn vindt, dan willen zij het vast wel doorgeven aan de Werkgroep.

Tenslotte willen we alle volwassen gemeenteleden oproepen om een lied uit het liedboek aan te reiken, waarvan we de melodie nog niet kennen. Dit gaan we dan leren zingen vlak voor de dienst.

Wij als Werkgroep Vieringen zoeken telkens een lied uit maar het is ook fijn als we liederen aangereikt krijgen. Een enkeling van u heeft dat al eens gedaan. Er staan zulke leuke liederen in het liedboek qua tekst, maar ze worden vaak niet gezongen omdat de melodie niet bekend is.

Op deze manier kunnen we met z’n allen, groot en klein, jong en oud een dienst samenstellen waarin we God groot mogen maken.

Doen we het samen…..?

Reacties zijn gesloten.