Ontmoetingsbende: Wat is dat ook al weer?

Elke 2e zondag van de oneven maand houden wij een Ontmoetingsbende, maar wat is dit nou eigenlijk?

Tijdens zo’n Ontmoetingsbende zijn wij met alle kinderen van 4 t/m 12 jaar in de Harmonie om daar onze eigen dienst te houden.

Rond  9.15 uur kunnen de kinderen binnen komen. De kinderen mogen dan kiezen wat ze willen gaan doen: kleuren of een spelletje.  Rond 9.30 uur starten wij met het programma. We gaan dan met z’n allen in een grote kring op de grond zitten (wel op een kussentje, want dat zit wat zachter) voor het Kringgesprek.  Wanneer er iemand is die graag wat wil vertellen dan mag en kan dit. Tevens  leiden we het thema van de ochtend in.

Het is daarna tijd voor het verhaal of toneelstukje, waarna er een kringgebed volgt. We staan dan met elkaar in een mooie kring en gaan bidden. Dit kan zijn voor jezelf, voor een ander, voor een huisdier etc. Wij doen dit hardop, maar wanneer kinderen niet willen dan hoeft dit niet.

Hierna gaan we bezig met de uitwerking, de ene keer zal dat in spelvorm zijn, de andere keer een knutselwerkje.  Sinds kort helpt Lenny ons bij de Ontmoetingsbende. Zij speelt gitaar en dan zingen we liedjes met elkaar. Als er tijd over is gaan we nog een spelletje doen of even vrij spelen. Vaak worden we dan opgehaald en is het tijd om de kerk in te gaan. Daar verteld  1 van de kinderen wat we tijdens de ochtend gedaan hebben.

Groetjes, Harma, Marianne en Lenny

Reacties zijn gesloten.