Ontmoetingsbende begint weer

De zomervakantie zit er weer op! Dat betekend dat we weer gaan beginnen met onze Ontmoetingsbende. Maar wat is nou precies een ontmoetingsbende?

Nou dat zullen we hier even uitleggen.

1 keer in de 2 maand komen wij, tijdens de ochtenddienst met alle kinderen vanaf 4 jaar samen in Harmonie, de grote zaal. Als de kinderen binnenkomen, liggen er spelletjes klaar en/of kleurplaten, samen eerst spelletjes spelen en kleuren met muziek erbij is natuurlijk erg gezellig. Daarna gaan we over naar het ‘goedendag’ gesprekje, we laten de kinderen vertellen over wat ze gedaan hebben of nog gaan doen. Na dit gesprekje beginnen we met onze eigen dienst. We starten dan met het verhaal, soms lezen we hem voor een andere keer doen we een toneelstukje, dan vertellen we het verhaal aan de hand van een knutselwerkje.

Als het verhaal verteld is volgt er een kringgebed. We staan dan met elkaar in een grote cirkel en iedereen die wil mag hardop bidden. Dan is het tijd voor de uitwerking, de ene keer zal het een knutselwerkje zijn, dan een spel. We kijken elke keer goed wat bij het verhaal past. Aan het eind spelen we nog wat spelletjes of kleuren we een mooie kleurplaat. Als we zijn opgehaald om naar de kerk in te gaan, verteld één van de kinderen nog even wat we gedaan en geleerd hebben deze morgen.

Wanneer is de Ontmoetingsbende in 2019? 

8 september

10 november

Wij hopen dat we veel kinderen mogen welkom heten tijdens de Ontmoetingsbende.

Reacties zijn gesloten.