Schuldhulpverlening

Zonder dat we het van elkaar weten, raken  financiële zorgen veel mensen in onze (kerkelijke) omgeving. Wees moedig en praat er over met elkaar. Stel elkaar eens eerlijk de vraag: Red jij het nog in deze dure tijden? Maak jij je er ook zorgen over? Deel uw verhaal als u het niet meer redt. U bent echt niet de enige.

Bij acute problemen kan de Diaconie u eventueel via Stille Hulp de helpende hand toesteken. En voor uw geruststelling: Het heet niet voor niets Stille Hulp. Uw verzoek om hulp wordt namelijk uiterst discreet behandeld. Alleen de voorzitter en de penningmeester zijn bij concrete hulpverlening op de hoogte van uw aanvraag en gegevens. Verder niemand; uw hulpvraag wordt anoniem behandeld.

En als u het toch niet aandurft in de eigen kerk/omgeving,  kijk dan eens op www.geldfit.nl

En als u wél hulp vraagt bij de Diaconie en deze kan u niet direct helpen, dan kan zij u altijd verwijzen naar hulpinstellingen die u wél verder kunnen helpen, zoals bijvoorbeeld SchuldHulpMaatje Stadskanaal.

Schuldhulpmaatje locatie Stadskanaal

Iedereen met geldzorgen kan hier voor gratis hulp aankloppen.

Een maatje helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen maak je een lijst met alle onbetaalde rekeningen. En een plan om die te betalen. Als je weer overzicht hebt, heb je veel minder stress. Dan komt er ruimte om te leren hoe je overzicht houdt, zodat je uit de schulden blijft. Een SchuldHulpMaatje is een vrijwilliger die een speciale training heeft gevolgd. Een maatje rijgt ook elk jaar bijscholing. Hij of zij weet dus goed hoe hij je het beste kan helpen. Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen.

Natuurlijk kunt u voor alle bovenstaande zaken ook contact opnemen met uw wijkdiaken (zie lijst onder Diaconie) die u hierbij kan helpen.

Bij twijfel: DOE HET!

Reacties zijn gesloten.